Public chairs, private space

An Amsterdam apartment building’s central courtyard appears to have been initially created when a fence was built to separate the courtyard from the adjacent sidewalk. Eking out the maximum amount of private space for the courtyard from the public sidewalk created this nook, a remnant of the space between one of the building’s entrances and the newly-erected fence. 

This space now houses various sizes and colors of plastic chairs, presumably meant to be used by the building’s inhabitants when relaxing in it’s courtyard.

Related: semi-public chair practices aboard the public ferry in Yangon, Myanmar, and chairs themselves used by space-constrained street vendors as means of storing both pineapples and monsoon rainwater on the sidewalks of Yangon, Myanmar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s